Spreekangst.nl

Leer drie woorden af:
proberen, eigenlijk, moeilijk

Kennisbank

Wil je meer nuttige achtergrondinformatie en tips met betrekking tot spreekangst? In de kennisbank op deze pagina vind je links naar artikelen en blogs.

5 Hardnekkige fabels rond spreekangst

Heb je last van spreekangst? Dan heb je ideeën over spreken in het openbaar die helemaal niet kloppen. Maar die wel bijdragen aan het veroorzaken en in stand houden van jouw angst. De 5 hardnekkigste fabels weerlegd. Lees verder: 5 Fabels over spreekangst

Spreekangst tijdens vergaderingen oplossen

Nog drie mensen voor me, nog twee, nog één. Je hart klopt in je keel, het zweet breekt je uit…. Veel mensen zien in meer of mindere mate op tegen een spreekmoment tijdens vergaderingen of andere groepsbijeenkomsten. Wat kun je hier zelf aan doen?
Lees verder: Spreekangst voorkomen tijdens een vergadering

Weg met hoge adem of hyperventilatie

Heb je tijdens presentaties of andere spreekmomenten last van hoge adem of hyperventilatie? Dan hol je als het ware achter je adem aan. Heb je daar last van? Dan zal je hebben ervaren dat iedere poging om er controle over te krijgen je hyperventilatie verergert. Maar wat helpt dan wel?
Lees verder: Spreken zonder hoge adem of hyperventilatie

Assertief communiceren – 21 tips

Assertief communiceren gaat over veel meer dan voor jezelf durven opkomen.
Lees verder: Assertief communiceren: 21 tips

Stop piekeren over spreekangst

Piekeren is funest. Het kost tijd, slokt je energie op en leidt nooit tot een oplossing. Piekeronderwerpen zijn bijvoorbeeld je relatie, je werk, je inkomen, je kinderen of een presentatie die je mag geven. Zodra je denkt dat je niets aan piekeren kunt doen, vergis je je. Het is een leugen als je jezelf wijst maakt dat je er niets aan kunt veranderen. Het kan wel! Lees verder: Stoppen met piekeren

Spreekangst? 19 tips

Heb je last van spreekangst? Dan herken je vast een groot deel van onderstaande symptomen. Bij elk symptoom vind je een nuttige tip. Ga er serieus mee aan de slag. Er gaat letterlijk en figuurlijk een nieuw wereld voor je open. Lees verder: 19 tips om zelf mee aan de slag te gaan

Direct aan de slag met het oplossen van je probleem?

Meester over je gedachten

meester-over-je-gedachten-pieter-frijtersDe manier waarop jij denkt, bepaalt hoe je functioneert in je werk en privéleven. Soms slaat denken om in piekeren en wordt je blik op de wereld ernstig vertroebeld: depressieve gedachten kunnen leiden tot slapeloosheid, angst en zelfs burn-out.

Van fobie naar vrijheid

van-fobie-naar-vrijheid-pieter-frijters

Angst om met een auto de snelweg op te gaan, angst om te blozen, om naar een verjaardag te gaan. Dertien procent van de Nederlandse bevolking krijgt ooit te maken met een fobie.